Ali Aran Hatıra Ormanı Açılışı Yapıldı.

 
Ali Aran hatıra ormanı Açılışı Yapıldı.
Zile ilçesinde öğretmen olarak emekli olduktan sonra uzun yılar Tema Vakfı Zile İlçe temsilciliğini yürütürken yaklaşık 5 ay kadar önce aniden vefat eden Ali Aran hocamızın anısına hatıra ormanı açıldı.
Zile – Ankara karayolu üzerinde bulunan Küçük Çeltek mesire alanı etrafında oluşturulan hatıra ormanı için yaklaşık 3000 adet ağaç dikimi gerçekleştirildi.
Karaçam,Sedir,Katalga, Çınar,Mürdüm Eriği ve Ihlamur çeşitleri olarak gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliği 3 gün içerisinde tamamlandı.
Çalışmaları organize eden Turizm Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Tema Vakfı Zile İlçe Temsilcisi Mehmet Kocaman; Ali Hocamız topluma örnek olmuş bir insandı zile ve çevresine hem eğitici bir öğretmen olarak hem de doğa dostu olarak çok faydalı çalışmalar içerisinde bulunmuştu. Bundan dolayı isminin sonsuza dek yaşaması için adına yakışır bir hatıra ormanı kurmak istedik. Kendisini saygı ve rahmet ile anıyoruz dedi.
Yapılan Ağaçlandırma çalışmalarına, Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri,Zile İlçesinde Eğitim veren Liselerimizin öğrencileri,Rahmetli Ali Aran hocamızın ailesi,Zile Esnafları,Karayün köyü halkı, katılarak kısa zamanda güzel bir ağaçlandırma çalışması yapılmıştır.
Açılış törenine Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel,Zile Belediye Meclis Üyeleri Halil İbrahim İvak, Abbas Kul, İnci Alpaydın, Mehmet Başsevinç, Karayün Köyü Muhtarı ve Köy halkı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri ve çok sayıda zile dışarısından gelen misafirler katılmışlardır. Açılış töreni sonrası köy halkı ile beraber piknik yapılmış ve beraber ağaç dikilmiştir.