550 FİDAN ZİLEDE TOPRAKLA BULUŞTU


Zile 75. Yıl Dinçerler Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Kurupınar yolu üzerindeki Küçük yol mevkiine 550 çam fidanını toprakla buluşturdu.
Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte hemen hemen her kurum ve kuruluş fidan dikimi gerçekleştiriyor. Zile 75. Yıl Dinçerler Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri de İlçenin Kurupınar yolu üzerindeki küçük yol mevkiine 550 çam fidanını toprakla buluşturdu.
Fidan dikim töreninde açıklama yapan Belediye Başkanı Lütfi Vidinel “ Biz yerel yönetim olarak böylesine güzel organizasyonlara her zaman destek veriyoruz. Bu kırsal ağaçsız olan tepe inşallah kısa bir süre sonra yeşillenmiş olacak öğrencilerimiz büyük bir heyecanla fidanları dikiyorlar. Biliyoruz ki Peygamber efendimiz elinizde bir fidan varsa kıyametinde kopacağını bilseniz onu toprakla buluşturun diyor, biz bu misyonun temsilcisi olarak tüm öğrencilerimizle birlikte görevimizi yerine getiriyoruz emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi
Okul Müdürü Hasan Öztürk’de “Ağaç dikmek bu işin en kolay yanı önemli olan onu korumaktır. Öğrencilerimize bunu aşılamaya çalışıyoruz. İnşallah burası gelecekte tamamen koruluk halinde ağaçların gölgesinde bir yer olarak görmek istiyoruz “ diye ifade etti.